Нові світлофори, ремонт доріг та зовнішнього освітлення: як міська влада забезпечує безпеку на вулицях Дніпра

04.08.2021 19:39   -

Міська влада Дніпра приділяє багато уваги безпеці дорожнього руху. Зокрема, ремонтують дороги, будують та обслуговують нові сучасні світлофорні об’єкти, наносять розмітку, встановлюють знаки, а також будують та оновлюють мережі зовнішнього освітлення.

Про це розповіли представники мерії під час прямої телефонної лінії 4 серпня. «Працівники нашого підприємства щорічно будують 5-6 світлофорних об’єктів, а також капітально ремонтують 3-4. Щодо планів, цьогоріч буде нанесено близько 600 км розмітки фарбою та близько 55 км – пластиком, встановлено або замінено близько 500 дорожніх знаків, а також відремонтовано та побудовано 7 світлофорних об’єктів», – сказав директор КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Дмитро Герасимов.

Зі свого боку перший заступник директора КП «Міськсвітло» ДМР Олександр Олефіренко доповів: «Задля безпеки на вулицях та у дворах міста щоденно ведеться робота зі встановлення та модернізації мереж зовнішнього освітлення. З початку року працівники підприємства вже виконали роботи на 134 вулицях. Загалом встановлено 3 814 світильників, з яких 699 світлодіодних, змонтовано 86 км нової повітряної мережі, замінено 10,5 тисяч ламп та 792 аварійні опори. Плануємо до кінця року виконати роботи ще на 116 вулицях міста, де встановлять близько 2 000 світильників та змонтують близько 50 км нової повітряної лінії самоізольованого дроту. А також замінять близько 10 тис. ламп».

Начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов розповів про ремонти доріг: «Задля безпеки на дорогах та вулицях у місті насамперед ремонтуються мости та шляхопроводи, основні магістралі та транзитні маршрути великого вантажного транспорту. У рамках поточного та середнього ремонтів міняють дорожнє покриття на вулицях та тротуарах, а також встановлюють нові бордюри. Наразі активно ремонтують внутрішньоквартальні дороги. Цьогоріч планується оновити шляхи біля 100 будинків. Також у Дніпрі продовжують встановлювати колесовідбійний брус. Цьогоріч облаштовано понад 2 км конструкції».