Нові назви вулиць Дніпропетровська можна знайти в мобільному додатку

06.01.2016 22:01   -
Автор:

IT-волонтери створили сайт-довідник із відкритими даними – а згодом і додаток для Андроіда, де можна зручно знайти всі нові і старі назви.
Про це Depo.Дніпро стало відомо від авторів сайту та додатку.
Автор проекту Іван Деменков повідомив, що сайт стартував 29 листопада о 22:00 – через кілька днів після появи відповідних розпоряджень в.о. мера Галини Булавки. На сайті є описи старої та нової назви, а також посилання на інформацію на честь кого чи чого названа вулиця.
“Я просто запостив у ФБ оголошення про старт сервісу та те, що потрібна допомога в тестуванні. Поблагав репосту і вже наступного понеділка відбулось справжнє чудо – майже 2500 відвідувачів!!! Загалом, за місяць роботи сервіса нас відвідало понад 10 тисяч людей, останнім часом це постійні відвідувачі”, – повідомив Іван.
Пости Івана побачив у фейсбуці Денис Дробязко і вирішив зробити мобільний додаток: “Сервіс надавав відкритий доступ до API і я вирішив “швиденько” накидати додаток, щоб попрактикувати деякі технології, про які читав і хотів краще роздивитися”.
Денис працював над додатком близько 3-4 тижнів у вільний від роботи час. Наразі додатком користується два десятки дніпропетровців.
Оформлення сайту зробив дніпропетровський дизайнер Олексій Пильов. Участь у наповненні і тестуванні сайту взяли близько двадцяти ІТ-волонтерів через відкритий сервіс спільної розробки програмного забезпечення ГітХаб.
“Я сподіваюсь що наш сайт буде до вподоби службам таксі в першу чергу. Головна мета – створити безкоштовний інформаційний сервіс з можливостю додавання інформації через ГітХаб та вільне користування базою назв для створення будь-яких веб-ресурсів для будь-яких проектів”, – зазначив Іван Деменков.
Нагадаємо, в Дніпропетровську вже перейменовано близько 300 вулиць. Перейменування чекає ще 7 вулиць, 2 проспекти і сквер.
Представник профспілки таксистів повідомив, що через перейменування можливі запізнення таксі.
Комісія з перейменувань спільно з істориками створили книги з довідками про персоналії, на честь яких вулиці отримали нові назви. На друк 10 тисяч екземплярів виділятимуться кошти з міського бюджету.