Нові громадяни урочисто отримали паспорт, державний прапор і Конституцію України

21.08.2021 10:50   -

П’ятнадцять криворіжців 20 серпня урочисто отримали паспорти громадян України. Церемонію приурочили до Дня Незалежності України. Разом з паспортами, молоді вручили Конституцію України, державний прапор та прапор Кривого Рогу, – повідомляє Суспільне.

Юнаків та дівчат прийшли підтримати батьки, родичі та друзі. Паспорти напередодні державних свят у місті вручають з 2016 року.

20 серпня у Центрі адміністративних послуг «ВІЗА» свої перші паспорти громадянина України отримали 15 хлопців та дівчат із усіх районів міста.

В такий відповідальний день у стінах виконкому міськради зібралися винуватці урочистостей та їх батьки. Святкове вручення відбулося на передодні 30-ї річниці з проголошення незалежності української держави. Адже урочиста видача перших документів юним криворіжцям напередодні значущих свят є вже традицією для міста.

Під час вручення ID-паспортів винуватці та гості вшанували хвилиною мовчання пам’ять покійного мера Костянтина Павлова, адже зазвичай він особисто повинен вручає підліткам паспорти громадянина України.

“Була здивована, гадала, що просто прийду, отримаю паспорт і усе. Не уявляла, що буде таке урочисте вручення”, – говорить мешканка Кривого Рогу Ліза Шмакова.

“В мене таких урочистостей не було – отримувала паспорт сама, і не у 14, як зараз, а у 16. А сьогодні справжнє свято”, – говорить мати Лізи Наталя Шмакова.