Німецька Lufthansa і польські авіалінії LOT зупиняють польоти до Росії через її вторгнення в Україну

27.02.2022 10:03   -

Німецький авіаперевізник Lufthansa припиняє рейси до Росії. Також він ставить на паузу рейси з РФ. Причиною – є військовий напад Кремля на Україну.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine. Зазначається: рейси припинені щонайменше на тиждень.

“Lufthansa оголосила, що спочатку більше не літатиме в Росію або через Росію. Це пов’язано з “поточною і нормативною ситуацією, що виникає” і діє протягом семи днів. Тому зв’язок з Росією призупинено”, – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: літаки компанії, які вже перебувають у російському повітряному просторі, незабаром покинуть його. “Lufthansa уважно стежить за ситуацією і перебуває у тісному контакті з національною та міжнародною владою”, – зазначили журналісти.

Раніше ж польські авіалінії LOT призупиняють польоти до російських міст Москви та Санкт-Петербургу. У якості причини називається певна “ситуація, що склалася”. Ймовірно, йдеться про вторгнення Росії в Україну і таким чином компанія висловлює свій протест діям Кремля.

Про це повідомила пресслужба LOT у Twitter. Там підкреслили: для транзитних рейсів будуть розроблені альтернативні маршрути.

“У зв’язку з ситуацією, що склалася, LOT призупиняє зв’язок з Москвою і Санкт-Петербургом. Для транзитних рейсів будуть розроблені альтернативні маршрути. Відділ обслуговування клієнтів LOT зв’яжеться з пасажирами, що перебувають у Росії”, – йдеться в повідомленні.