Австралія надасть Україні летальне озброєння

27.02.2022 09:42   -

Австралія надаватиме Україні летальну зброю. Про це заявив прем’єр-міністр країни Скотт Моррісон, передає Sydney Morning Herald.

“Ми вже надаємо значну допомогу у вигляді нелетальної зброї, але я поговорив з міністром оборони, і ми будемо намагатися забезпечити будь-яку можливу підтримку в області летальних озброєнь через наших партнерів по НАТО, зокрема США і Великобританію”, — заявив очільник уряду Австралії.

Скотт Моррісон додав, що Канберра продовжить “підтримувати те, що правильно, коли мова заходить про Україну”. Прем’єр-міністр пообіцяв також посилити гуманітарну допомогу Україні.

Напередодні Німеччина змінила свою політику щодо надання Україні летальної військової допомоги. “Напад Росії — це поворотна мить. На нас лежить обов’язок якнайбільше допомогти України оборонятися проти загарбницької армії Путіна. Саме тому ми надаємо 1000 одиниць протитанкового озброєння і 500 ракет Stinger нашим українським друзям”, — написав канцлер Олаф Шольц у Twitter.

Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.

Станом на 26 лютого російські війська завдавали ударів з усіх напрямків практично по всіх великих містах України.

Станом на 26 лютого було знищення понад 3500 росіян по всіх великих містах України.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заперечив твердження речника держави-агресора Дмитра Пєскова про відмову України від переговорів. За його словами, Росія наразі висунула “неприйнятні умови та ультиматуми”.