Німеччина готова вкласти кошти в енергоефективність медзакладів Дніпра

25.09.2015 09:15   -
Автор:

Фахівці німецького проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» провели у Дніпропетровську навчання для вже професійних енергоаудиторів та студентів Національної металургійної академії, які вивчають теплоенергетику. Протягом тижня німецькі експерти читають лекції та допомагають слухачам втілити отримані знання на практиці – спільно проводять енергоаудит об’єктів медичної сфери, які у місті являються найенергозатратнішими. Він дозволяє об’єктивно оцінити стан будівлі, показати де йдуть витрати енергоносіїв, як позбутись цього та заощаджувати.
Про цк повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Про це стало відомо у ході прес-конференції голови облради Євгена Удода та заступника директора проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» Іми Хренової-Шимкіної.
«Поряд з енергозбереженням у житловому секторі обласна рада комплексно зайнялася енергоефективністю комунальних медичних закладів регіону. Саме вони є найбільш енергозатратними. Енергоаудит проводять у лікарнях, які найбільше завантажені пацієнтами та потребують негайних енергозбережних заходів. Ми об’єктивно оцінимо усі слабкі місця, які треба локалізувати, аби зменшити як економічне так і енергетичне навантаження на лікарні», – зазначив Євген Удод.
Проект GIZне тільки проводить енергоаудит у медичних закладах, а й планує профінансувати енергозбережні заходи, які визначать енергоаудитори. Так, чотири медзаклади Дніпропетровська вже наступного року можуть отримати гранти від Німецького проекту GIZ «Енергоефективність у громадах»: обласна лікарня ім. Мечникова (адміністративний корпус та пологовий будинок), Обласна станція переливання крові (головний корпус, де заготовлюють, переробляють та зберігають донорську кров), Дитячий психоневрологічний санаторій № 4 для дітей з тяжкими розладами мови та дитячий санаторій №1.