Незабаром новорічні ялинки та сосни вже можна придбати в місцях офіційного продажу

12.12.2020 10:58   -

Вже можна безпосередньо почати облаштовувати своє помешкання до новорічних свят. Менше, як за два тижні вже святкуватимемо Різдво, а яке ж Різдво без прикрашеної ялинки. Тож наша місцева влада розповіла де дніпровці зможуть придбати собі й своїм діткам зелену красуню. Тільки ж на верхівку ялинки не варто напинати шапку, краще просту звичайну українську зірочку.

У Дніпрі визначено місця офіційного продажу ялинок – це 148 адрес у різних районах міста та 60 ринків. Триває укладання відповідних договорів з підприємцями. Наразі укладено вже 130 документів. Масово ялинки виставлятимуть на продаж після 15 грудня, – повідомляє dniprorada.

«Точки продажу розподілили більш-менш рівномірно по всій території міста. У кожному районі у мешканців буде можливість придбати легальну ялинку. Підприємці повинні дотримуватися правил благоустрою. Це означає, що до 1 січня вони мають прибрати територію навколо ялинкового базару та обов’язково вивезти усі нереалізовані дерева. Інакше на них може бути складений адмінпротокол із накладенням штрафу. Наприклад, торік до такої відповідальності притягнули 8-х підприємців», – розповів під час пресконференції 11 грудня начальник відділу контролю тимчасових споруд інспекції з благоустрою Дніпровської міської ради Володимир Трегубов.

Представник інспекції також зазначив, що продавці, які реалізують у місті ялинки, окрім договору з КП «Благоустрій міста», повинні мати акт проходження перевірки і законності заготівлі ялинки, протокол щодо перевірки на радіологію та специфікацію по етикетках з нанесеним штрих-кодом (чипи).

«Перевірити легальність ялинки може будь-хто. Для цього необхідно ввести номер чипа ялинки на сайті Лісогосподарського інноваційно-аналітичного центру ukrforest.com», – додав Володимир Трегубов.