Netflix видалив свій додаток з App Store і Google Play в РФ

23.03.2022 12:00   -

Американський стрімінговий сервіс Netflix видалив свій додаток з App Store і Google Play в Московії

При введенні назви сервісу в пошуковому рядку в App Store та Google Play програма не відображається, як це було раніше.

Netflix раніше оголосив про зупинення діяльності в РФ. Окрім того, компанія зупинила роботу над московитськими оригінальними проєктами. Рішення було ухвалено через війну, розв’язану РФ в Україні. 

З 24 лютого з московитського розділу App Store було видалено 6982 програми для iPhone та iPad, свідчать дані Sensor Tower.

Зокрема, свої програми видалили виробник напоїв Coca-Cola, бренд одягу H&M, а також спортивні асоціації NFL, NBA, WWE, канали Eurosport, розробники мобільних ігор також приєдналися, включаючи Zynga, Supercell, Take-Two (Rockstar Games) та багато інших.

З першого дня війни міністерство цифрової трансформації боронить Україну на цифровому фронті: запускають цифрові послуги, закликають компанії вийти з російського ринку і домовляються з Ілоном Маском про поставки терміналів Starlink, чим швидше компанії на зразок Apple, Google, Meta підуть з РФ, тим більше це відкине розвиток її економіки.

У 90% випадків комунікація із цими компаніями ведеться не через Twitter, а під час зустрічей у Zoom, через електронні листи, спілкування з менеджментом та співробітниками. Це велика організаційна робота міністерства.

Є окрема команда в міністерстві, яка займається цифровою блокадою сервісів у РФ, є навіть центри, які аналізують, наскільки цифрові санкції впливають на московитів та як ті намагаються їх обійти.

Також запустили окрему CRM-систему, де ми фіксуємо статус усіх тех-компанії та що треба зробити, щоб вони вийшли з РФ.

Таким чином більшість технічних гігантів мусить піти з держави терориста і агресора.