Непередбачувані довибори до Верховної Ради

29.03.2021 10:17   -

Попри результати екзітполу, який провладному кандидату Вірастюку відводить лише третє місце, «Слуга народу» заявила, що стронгмен Василь Вірастюк перемагає на довиборах у Раду на 87-му окрузі в Івано-Франківській області, – повідомляє партія.

«Екзит-пол «Слуги народу» свідчить про те, що перемагає саме Василь Вірастюк, хоча інші екзит-поли дають результати, які відрізняються», — заявили у партії.

Хто представлятиме 87-й виборчий округ, що на Прикарпатті, у Верховній Раді наразі соціологічні служби однозначно відповісти не можуть.  

У неділю в окрузі № 87 в Івано-Франківській області та окрузі №50 на Донеччині відбулися довибори до Верховної Ради.

За даними незалежного екзіт-полу, проведеного соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення консалтингової компанії PGR consulting group, станом на 18:00 годину різниця між двома лідерами виборчих перегонів становить менше похибки.

Після підрахунку майже 30% бюлетенів на Прикарпатті, за даними ЦВК, з 33,86% поки що лідирує кандидат “Слуги народу”, спортсмен Василь Вірастюк, але відставання від нього представника ВО Свобода Руслана Кошулинського (28,21%) та бізнесмена Олександра Шевченка (27,31%) є незначним.

Явка на виборах в окрузі склала лише 35%.

Водночас відбуваються довибори на Донеччині, але там не зберігається інтрига, оскільки після підрахунку 89% бюлетенів однозначним лідером є мер Добропілля, представник партії “Порядок” Андрій Аксьонов з 66% голосів. На другому місці з майже 13% голосів висуванець “Партії Шарія” адвокат Валентин Рибін, який раніше захищав в суді низку ексберкутівців, Володимира Рубана та Надію Савченко, бразильського найманця Рафаеля Лусваргі, – повідомляє BBC.

А ось такі маємо цифри після опрацьованих 93% бюлетенів.

Довибори до ВР на Донеччині: за результатами обробки 95,5% протоколів мер Добропілля Аксьонов лідирує з 65,5% голосів, - ЦВК 01

Кандидатка “Європейської солідарності” Юлія Кузьменко отримала понад 6% голосів, кандидат “Слуги народу” Андрій Бондаренко понад 3%.

Явка на виборах на Донеччині була лише 21%.