«Не в тому місці, не в той час»: історія нацгвардійця Марківа, якого італійська “Феміда” засудила на 24 роки

29.09.2020 09:24   -

Вчора о 17:30 у Музеї революції гідності показали коротку версію документального фільму “Не в тому місці, не в той час” (The Wrong Place) про загибель Андреа Роккеллі та Андрія Міронова і справу Марківа.

‼️ Справа нацгвардійця Віталія Марківа. Сьогодні, о 17:30, на сторінці Національного музею Революції Гідності…

Опубліковано Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum Понеділок, 28 вересня 2020 р.

Журналістка hromadske Ольга Токарюк у співпраці з трьома італійськими колегами зняли документальний фільм про загибель журналістів Роккеллі та Міронова на Донбасі та справу Марківа The Wrong Place («Не в тому місці, не в той час»).

Це — незалежне розслідування, яке так і не провели італійські слідчі. Автори фільму побували на місці загибелі Роккеллі та Міронова під Слов’янськом та на пагорбі Карачун, де перебував Марків і українські військові. Журналісти провели слідчі експерименти та поспілкувалися зі свідками подій, чиї покази раніше ніде не фігурували. В результаті вимальовується картина, яка суттєво відрізняється від версії італійського суду, що ув’язнив Марківа на 24 роки.

29 вересня у міланському суді стартує апеляційний розгляд у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Суд першої інстанції у місті Павія засудив українського військового до 24 років ув’язнення, – повідомляє novynarnia.

“Зіткнувшись з очевидною невинністю Марківа, судді матимуть дві можливості: або чинити правосуддя і виправдати підсудного, або продовжувати викрадення українських військових з подвійним громадянством на підставі припущень та російської пропаганди без єдиного певного доказу… Для мене завтра починається іспит з італійської юстиції: вона там є, або її немає”, – пише на сторінці у фейсбуці голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький.

Крім того, італійська газета “Domani” присвятила цілу сторінку “справі Марківа”.

У статті, серед іншого, розміщені коментарі режисера фільму The Wrong Place (“Не в тому місці, не в той час”) про судову справу нацгвардійця Віталія Марківа та співавтора стрічки.

“Газета “Domani” – це нова італійська газета, яка зібрала багатьох відомих журналістів-інтелектуалів з різних видань. Шановні друзі, купіть сьогодні цю газету і давайте читати вашим друзям-італійцям”, – каже Городецький.