Еліна Світоліна після здобуття кубку у Стразбурзі розпочала з перемоги над росіянкою на Ролан Гаррос

29.09.2020 09:25   -

15-й титул. Еліна Світоліна виграла турнір в Страсбурзі! У фіналі українка (№5 WTA) здолала Єлену Рибакіну (№18 WTA) з Казахстану. Українка стала дев’ятою за кількістю виграних титулів.

Страсбург. Фінал
Еліна Світоліна (Україна) – Єлена Рибакіна (Казахстан) – 6:4, 1:6, 6:2.

Еліна Світоліна стала переможницею турніру WTA у Страсбурзі | Новини  України - #Букви

Після виграного турніру Еліна розпочала новий турнір Світоліна стартувала з перемоги в основній сітці на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу. У матчі першого кола українка обіграла представницю РФ Варвару Грачову (№89 WTA), – повідомляє sport.ua.
 
Ролан Гаррос. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) – Варвара Грачова (РФ) – 7:6(2), 6:4

Еліна продовжує перемагати, але її гра поки дуже далека від ідеалу. Матч проти Грачової показав, що Світоліна може включитися в потрібні моменти, але більшу частину поєдинку вона проводить на більш низькому рівні.

У першому сеті українка вела з рахунком 4:0, показуючи непоганий теніс, але дозволила суперниці повернутися в гру, вигравши лише на тай-брейку. До речі, в цьому сезоні Еліна виграла всі тай-брейки (їх було 5), якщо не брати до уваги матч Кубка Федерації проти Контавейт.

У другій партії Грачова довгий час вела з брейком, після чого мала потрійний брейкпойнт за рахунку 4:2. Світоліній вдалося відігратися і зрівнятися на чотирьох. Після цього питання про переможницю було закрите, українка впевнено забрала останні гейми, – аналізує хід гри sport.ua.

З плюсів поки варто відзначити вміння додати в потрібний час, але не всі суперниці дозволять зробити подібне. Поки що потрібно повністю відновити сили після попереднього турніру, благо турнірна сітка дозволяє це зробити.
 
У наступному колі Світоліна зіграє проти Ренати Сарасуа з Мексики (№178 WTA, Q).