Не наївсь, так не налижешся: Святослав Олійник хоче встигнути розподілити бюджетні гроші, поки не звільнили?

03.11.2020 18:08   -

Голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник, якийскоро втратить свій пост, хоче прийняти бюджет області на 2021 р. Про це повідомляє видання Наше місто із посиланням на офіційний телеграм-канал облради. Розподілити гроші на майбутній рік Олійник хоче встигнути з нинішнім складом облради під своїм керівництвом.

Менше ніж за рік роботи Олійник, близький до олігарха Коломойського, став героєм численних корупційних скандалів. Оглядачі відзначають, що глава облради повністю провалив вибори партії Зеленського в Дніпрі і області і незабаром втратить свій пост. Не дочекавшись офіційних підсумків виборів, Святослав Олійник уже анонсував проведення сесії, на якій буде прийматися бюджет області на майбутній рік (!). При тому, що держбюджет (на основі якого формується бюджет області) тільки переданий у ВР, але не затверджений парламентом. Чому так квапиться чиновник у свої останні дні на посаді?

Очевидно, без 5 хвилин колишній глава облради поспішає розподілити величезні кошти (бюджет області-2020 перевищував 1 млрд грн), щоб їхи “розпиляли” в тому числі його фірми“, – зазначає політичний експерт Руслан Василенко. Як раніше повідомляли ЗМІ, скандально відома фірма УПС, контроль над якою Олійник отримав в 2015 році після арешту її екс-власника Тараса Палія, вже освоїла більше 3 млрд грн на ремонтах доріг; а уже в цьому році за 0,5 млрд грн ця фірма будувала 25 км дороги на Нікополь, допускаючи серйозні порушення технології, які зафіксували активісти.