Не буде децентралізації – не буде країни, – Ігор Коломойський

24.10.2014 12:10   -
Автор:

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації заявив під час зустрічі з громадськістю Павлоградського району та міст Павлограда, Тернівки, Першотравенська, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Місцеві вибори – набагато важливіші, ніж вибори Президента і Парламенту. Питання про каналізацію, опалення, світло на вулиці, воду, дитячі садочки – це в принципі питання не до губернатора, а до місцевої влади», – зазначив голова ОДА.
Для того, щоб у місцевої влади були ресурси для вирішення таких проблем, необхідно провести децентралізацію.
«І тоді у нас не буде проблем вмираючих сіл, з молоддю, яка їде у великі міста. Зміниться докорінно той вигляд і те обличчя України, до якого всі звикли, – наголосив він. – Людина, яка працює в Павлограді або Юр’ївському районі, або Петропавлівському, знає, для чого вона працює. Тому що вона вийшла на вулицю і йде по рівній дорозі. Вона не думає, що ліхтарі світяться десь в Києві чи в Дніпропетровську. Вона хоче, щоб вони світилися тут і зараз»
На думку Ігоря Коломойського, питання децентрації одне з основоположних для України.
«Президент, коли був у Дніпропетровську, сказав, що якщо ми не зробимо децентралізацію, завтра Росія буде не тільки в Донецьку чи Луганську, вона буде і в Дніпропетровську, і в Києві, – сказав він. – Це станове питання всього нашого способу життя, нашої державності, суверенітету. Питання: «бути чи не бути?» сьогодні впирається в питання: «бути розширеному самоврядуванню чи не бути?». Якщо не буде децентралізації – не буде країни. Я в цьому переконаний».