Наземний багатофункціональний робот “Camel” пройшов випробування

04.12.2020 21:38   -

 Випробувальна бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провела практичну частину дослідних випробувань зразка дистанційно-керованої платформи “Camel”.

За міжнародним досвідом сучасних воєнних конфліктів, одним з перспективних напрямків ведення бойових дій є залучення різноманітних наземних дистанційно керованих (роботизованих) комплексів. В цьому напрямку, силами ДНДІ ВС ОВТ проводяться роботи з дослідження даного типу техніки яка виробляється вітчизняними компаніями, – розповідає Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації ОВТ.

Платформа являє собою безпілотний наземний апарат, який призначений для участі у проведенні розвідувальних операцій, виявлення та знищення живої сили та легко броньованих цілей противника, супроводження розвідувальних груп, перевезення та доставки військового вантажу на лінію зіткнення (у небезпечні зони). У випадку ведення ворожого вогню, може використовуватися як прикриття для відходу особового складу або евакуації поранених.

Camel, Roboneers, Defense Express, ДДНДІ випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки

Після проведення практичної частини випробувань, фахівці ДНДІ ВС ОВТ проводять обробку отриманих результатів, які виявлять основні недоліки дослідного зразка для їх усунення. Разом з тим, результати випробувань забезпечать розробку конкретних напрямків вдосконалення нових зразків безпілотних наземних апаратів.

Camel, Roboneers, Defense Express, ДДНДІ випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки

В науково-дослідному інституті наголосили, що, згідно з міжнародним досвідом сучасних воєнних конфліктів, одним з перспективних напрямків ведення бойових дій є залучення різноманітних наземних дистанційно керованих (роботизованих) комплексів.

“В цьому напрямку проводяться роботи з дослідження даного типу техніки, яка виробляється вітчизняними компаніями”, – повідомили в інституті.

Camel від початку задумувався як транспортник. Його основним завданням було перевезення вантажів на полі бою. Але під час останньої модернізації розробники додали можливість встановлення на Camel бойового модуля.