Навчальний процес у школах триватиме за будь-яких обставин, – Сергій Шкарлет

26.08.2021 08:04   -

Міністр МОН Сергій Шкарлет заявив, що освітній процес в Україні триватиме за будь-яких епідеміологічних обставин і розпочнеться 1 вересня. Школи почнуть навчання у звичному режимі, осіккільки це дозволяє поточна епідеміологічна ситуація. Втім, за потреби, школи можуть бути переведені на дистанційну роботу – досвід організації такого навчання уже є.

«Наразі планується, і нам би звичайно хотілося, щоб діти 1 вересня розпочали навчання в повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. При «зеленому» рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів. При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Наголошую, що вакцинація добровільна. Ніхто не має права примушувати до цих дій», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Раніше Міністр МОЗ Віктор Ляшко також заявив, що навчальний процес у школах почнеться 1 вересня. Втім, міністр також зауважив, що в умовах збільшення кількості захворювань, працювати в очному режимі дозволять лиш тим школам, де більше 80 % педагогів уже вакциновані.

Ми підготовлені до 1 вересня, і сьогодні, коли країна перебуває на зеленому рівні епідемічної небезпеки, ми розпочинаємо звичайний навчальний рік, коли діти підуть до школи… Якщо підуть ускладнення епідситуації, якщо буде зростання кількості випадків (захворювання на COVID-19 – ред.) і за адаптивним карантином країна перейде на жовтний, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки, будуть працювати тільки ті школи в цей період, у яких більше 80% педагогів вакциновано проти COVID-19“, – сказав Ляшко.