Навальний має шанс вижити, адже нарешті його лікуватимуть у Берліні, а не в Омську

22.08.2020 14:16   -
Літак надії для Навального

Російський політик-дисидент Олексій Навальний покинув РФ вранці в суботу на рейсі, який прямував до Німеччини після більш як 24 годин суперечок між німецькими лікарями та омськими медиками.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - tvit2.png

Швидка допомога, що перевозила Навального, прибула до аеропорту Омська близько 6 ранку за місцевим часом. Він виїхав у приватному літаку, який був зафрахтований німецькою громадською організацією «Кіно за мир», яку відправили забрати Навального до Берліна, – пише DW.

Незадовго до зльоту його речниця Кіра Ярмиш написала у Twitter, що сіла в літак.

За її словами, Навального доставили в аеропорт на автомобілі швидкої допомоги.

Боротьба за життя та здоров’я Олексія тільки починається. До неї ще довгий шлях. Але зроблено принаймні перший крок“, – сказала вона.

Навальний знаходиться в комі після підозри на отруєння. РФ дала дозвіл перевезти Навального до столиці Німеччини із Сибіру в п’ятницю. Спочатку російські медичні працівники заявили, що він не в придатному стані подорожувати літаком, але поступився, коли німецькі лікарі заявили, що спроможні його перевезти.

Зараз Навального лікуватимуть у берлінській лікарні Шаріте. Канцлер Німеччини Ангела Меркель була серед тих, хто наполягав на швидкій передачі Навального до Німеччини.

Навального в четвер відвезли до лікарні в Омську. Російські лікарі стверджують, що немає доказів отруєння, стверджуючи, що у Навального є “порушення обміну речовин”. Прихильники Навального заявили, що затримка в наданні дозволу на його переведення була приводом для затримки лікування, поки з його організму не вийде отрута. Кремль заперечив звинувачення.

Як і багато інших опозиційних політиків у Росії, Навального часто затримували правоохоронні прокремлівські угруповання. 2017 року він потрапив до лікарні із в’язниці, коли лікарі діагностували “серйозну алергічну реакцію”, але прихильники підозрюють, що це могло бути отруєнням.