Наш дорогий президент: на фінансування ОПУ в наступному році виділили більше 1 млрд гривень

18.09.2020 16:45   -

За повідомленням Української правди, фінансування Офісу президента в наступному році збільшать аж на 40 відсотків. Відтак, сума витрат із державного бюджету на президентську адміністрацію становитимуть 1 млрд 269,1 тис грн.

У Міністерстві фінансів цей крок вважають цілком виправданим, вважаючи, що в Офісі президента (бідненькі) недоотримують грошей.

Ми як Міністерство фінансів, обраховуючи бюджет, бачимо диспропорцію у заробітних платах в різних міністерствах, Офісі президента, апаратах Верховної Ради, секретаріаті Кабміну. Якщо ми вирішили збільшити заробітну плату на Офіс президента, це рішення було ухвалене, тому що ми бачили диспропорцію“, – сказав міністр фінансів Сергій Марченко на брифінгу біля Верховної Ради 18 вересня.

Дані превілеї для ОПУ були обговорені у Верховній Раді і скоріш за все пропрезидентська більшість їх затвердить у проєкті бюджету на 2021 рік.

Уряд заявляє, що серед основних пріоритетів проєкту держбюджету-2021 є підвищення мінімальної зарплати (на це передбачено 41,4 млрд грн), якісна освіта (додатково 34 млрд грн), доступна медицина (додатково 27,5 млрд грн), у тому числі 2,6 млрд грн на COVID-вакцинацію.

Залишається питання, чому досі не піднімається питання підвищення зарплат педагогам – це мали зробити ще 1 січня 2020 року. Тоді чиновники заявили, що для реалізації проєкту з підвищення зарплат учителям додатково потрібні 50 млрд гривень – а їх, нібито, немає. І ось ми бачимо, що для підвищення мінімальної зарплати в бюджет закладають більше 40 млрд гривень. Тобто – напередодні виборів гроші знайшлися?

Гроші знайшли навіть для Офісу президента – а педагоги так і мають лишитися з порожніми обіцянками Зеленського часів передвиборчої кампанії.