Нарешті водії можуть не вмикати фари вдень

01.05.2021 21:06   -

З неділі, 2 травня, водії вже не зобов’язані днем ​​на заміських трасах вмикати ходові вогні або ближнє світло фар своїх автомобілів, – повідомляє відповідна постанова Кабінету міністрів України.

Згідно з постановою №1306 від 10 жовтня 2001 року, яким затверджено нині діючі в Україні Правила дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня включно, на всіх транспортних засобах, що рухаються по дорогах загального користування поза населеними пунктами, повинні бути включені денні ходові вогні. Якщо ж вони в конструкції транспортного засобу не передбачені – ближнє світло фар. (П. 9.8 ПДР України).

Денні ходові вогні – зовнішні освітлювальні прилади білого кольору, встановлені спереду транспортного засобу і службовці для поліпшення його видимості під час руху (п.1.10 ПДР України). Невиконання цієї норми з 1 жовтня по 1 травня включно карається накладенням на водія штрафу за порушення ПДР.

Раніше повідомляли, що з березня 2021 року набули чинності нові розміри штрафів за основні і найбільш небезпечні види порушень Правил дорожнього руху.