Напруженість на Донбасі зростає: 1 український воїн отримав поранення і ще 1 – загинув

08.04.2021 07:31   -

Прес-служба ООС повідомляє, що в результаті обстрілу терористами українських позицій 7 квітня один військовослужбовець ЗСУ отримав осколкове поранення – йому надали необхідну допомогу і доправили до лікувального закладу.

Уже сьогодні вранці 8 квітня внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям.

Загалом російські найманці за минулу добу здійснили 7 порушень встановленого режиму припинення вогню. Зокрема, неподалік селищ Піски та Опитне, російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібру, а біля населених пунктів Гнутове, Широкіне, Талаківка та Водяне, що на Приазов’ї, ворог використовував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Для придушення ворожого вогню українські військові змушені були відкривати вогонь у відповідь.

Терористи активізували обстріли українських позицій і почали використовувати важкі озброєння, що заборонені Мінськими угодами. Уже 8 квітня з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, з яких 4 по позиціях українських захисників та 1 обстріл цивільної інфраструктури. Так, неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з артилерійської установки 122-го калібру, мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї.