Напередодні введення режиму припинення вогню на Донбасі терористи вчинили провокацію

27.07.2020 12:27   -

Сьогодні уночі почав діяти режим повного припинення вогню на лінії розмежування військ на Донбасі, про що домовились у Мінську.

Втім, штаб ООС повідомив про масштабну провокацію з боку терористично-окупаційних військ – напередодні введення режиму тиші, бойовики здійснили масшбане мінування територій неподалік українських позицій. Мінування провели спеціальними мінами, що можуть вибухати через дистанційне керування. В такий спосіб, за повідомленням штабу ООС, бойовики можуть імітувати артилерійський обстріл, здійснений ніби українськими військовими.

“… напередодні повного і всеосяжного режиму припинення вогню ворог зробив чергову провокацію неподалік Новомихайлівки та здійснив мінування українських позицій протипіхотними мінами ПОМ-2 за допомогою протитанкових гранатометів. Такі міни заборонені Оттавською конвенцією та виготовляються виключно в Російській Федерації. ПОМ-2 ставиться дистанційно і має період самоліквідації від 4 до 100 годин. Підступність провокації полягає у тому, що невдовзі, уже під час дії перемир’я, міна може детонувати і вибух розцінюватиметься, як обстріл зі сторони українських позицій, або підрив українських воїнів на власних мінах. Тобто, в будь-якому випадку, як зрив повного і всеосяжного режиму припинення вогню“, – зазначено в повідомленні штабу ООС.

Для довідки: ПОМ-2 — протипіхотна міна осколкова натяжної дії. Назва боєприпасу — абревіатура – “Протипіхотна Осколкова Міна». Міна ПОМ-2 призначена для виведення з ладу особового складу противника та встановлюється тільки засобами дистанційного мінування. Ураження наноситься осколками, на які дробиться корпус після підриву заряду вибухової речовини. У той момент, коли людина, зачепившись за один з датчиків цілі (тонка капронова нитка оливкового кольору) відбувається підрив міни. Час бойової роботи може становити від 4 до 100 годин після чого запрацює пристрій самоліквідації, який забезпечує самоліквідацію міни підривом.

Продам макет ПОМ-2. УИ и разрезная.