“Нафтогаз” завдяки фірмі Фірташа, який очiкуює екстрадиції до США через корупцію, збереже ціну на газ

25.03.2021 19:56   -

«Нафтогаз України» у квітні збереже ціну природного газу для населення на поточному рівні 6,86 грн/ кубометр, ціна газу у рамках постачальника «останньої надії» (ПОН) на квітень також збережеться на березневому рівні 6,99 грн/кубометр, – заявляє  голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«Ми своїм клієнтам збираємося запропонувати на квітень таку ж ціну, яка була у них в березні. І таким чином ми закінчуємо опалювальний сезон стабільною ціною», – сказав Коболєв.

При цьому він не став говорити, яку фіксовану ціну «Нафтогаз» готовий запропонувати у рамках річного контракту, термін дії якого почнеться 1 травня 2021 року.

«Ця ціна поки що не визначена. Ми підписали перший великий контракт (з «Йе Енергія» Дмитра Фірташа), який містить формулу ціноутворення. Ціна буде точно відома 25 квітня цього року», – додав Коболєв.

За його словами, частка “Нафтогазу” на ринку з серпня 2020 року сьогодні зросла на 11 в.п. – до 13%.

“Нафтогаз” підписав угоду з найбільшим постачальником – компанією “ЙЕ Енергія” – угоду про купівлю-продаж природного газу, яка дасть змогу учасникам ринку запропонувати населенню ресурс за фіксованою ціною протягом року.

Раніше у “Нафтогазі” заявляли, що ціна на газ, яку компанія пропонуватиме з квітня, формуватиметься на ринкових засадах.

Міненерго не планує подовжувати дію обмеження ціни на ринку газу у 6,99 гривень за кубометр, яке встановив Кабмін на лютий-березень для побутових і низки інших споживачів.