Надвеликі “Зоряні кораблі” відправлятимуться у наддалекі подорожі з надглибоководних причалів

21.01.2021 11:29   -

Минулого року SpaceX Ілона Маска придбав дві глибоководні нафтові вишки та перетворює їх на плавучі стартові майданчики для пуску величезних ракет Starship ”Зоряний корабель”, які компанія розробляє, – повідомляє cnbc.

Відтепер ці нафтові вишки можна називати космічним причалом або морським космодромом. Бурові установки знаходяться в порту Браунсвіль, неподалік від місця розробки космічного корабля SpaceX в Бока-Чика, штат Техас. Бурові установки були перейменовані в Деймос і Фобос, мабуть, на честь марсіанських супутників.

«Зоряний корабель» – це величезна ракета, яку SpaceX розробляє, щоб досягти мети – нести вантаж і одночасно доправити 100 людей на Місяць і Марс.

Прототип зоряного корабля SN8 спрацьовує свої двигуни та піднімається в Бока-Чика, штат Техас.

Ракета є головним пріоритетом SpaceX. Прототип Starship був запущений у грудні приблизно на висоту 12 км і виконав декілька поставлених задач, незважаючи на вибух при спробі приземлитися.

Надглибоководні нафтові вишки 8500 і 8501 обійшлися SpaceX в 3,5 мільйони доларів кожна. Колишній власник вишок, компанія Valaris зі штаб-квартирою в Х’юстоні (штат Техас) – найбільший у світі власник офшорних нафтових вишок, у серпні подала заяву про банкрутство, прагнучі полегшити важке боргове навантаження. Пара платформ була придбана у липні 2020 року корпорацією Lone Star Mineral Development. Остання була зареєстрована у червні 2020 року на ім’я фінансового директора SpaceX Брета Джонса.

Незадовго до того, як була зареєстрована компанія Lone Star Mineral Development, Маск у своєму Твіттері повідомив, що SpaceX планує будувати плавучі космодроми надважкого класу для Марса, Місяця і гіперзвукових подорожей навколо Землі.