Надія перемогти будь-який грип є!

09.09.2021 13:30   -

Американська компанія Novavax повідомила про початок попередніх випробувань своєї нової вакцини, яка буде захищати і від коронавірусу, і від грипу, – повідомляє Reuters.

Дослідження проведуть в Австралії. У них візьмуть участь 640 людей віком від 50 до 70 років, які вже хворіли на коронавірус або вакцинувалися проти нього. Учасники дослідження отримають комбіновану вакцину і від коронавірусу, і від грипу.

«Комбінація цих двох вакцин… може забезпечити високий рівень захисту від коронавірусу і грипу за допомогою єдиної схеми», — сказав менеджер з досліджень і розробок Novavax Грегорі Гленн.

На створення вакцини Novavax отримала $ 1,6 млрд від федерального уряду США.

Компанія планує подати заявку на схвалення використання вакцини в Управління з нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) в третьому кварталі поточного року. Якщо вакцина Novavax буде схвалена FDA, то вона стане вже четвертим препаратом, який отримав дозвіл на використання, після Pfizer -BioNTech, Moderna і Johnson & Johnson.

Після схвалення вакцини регуляторами Novavax буде виробляти 100 млн доз на місяць до кінця третього кварталу і 150 млн доз на місяць до кінця четвертого кварталу 2021 року.

Розроблена американською компанією Novavax вакцина проти COVID-19 під час масштабних випробувань продемонструвала 90% ефективності препарату. Зокрема, доведена його дієвість проти «британського» і «південноафриканського» штамів коронавірусу.

До кінця року Україна має отримати 42 мільйони доз вакцин. Так, законтрактовано 34 мільйони доз вакцин: 20 мільйонів доз Pfizer, 10 мільйонів доз Novavax, 2 мільйони доз — AstraZeneca-Covishield, 1,9 мільйона доз вакцини CoronaVac. Окремо в межах міжнародної ініціативи COVAX очікується 8 мільйонів доз вакцин.