Адміністрація Байдена призначила відповідальну за політику США по Україні

09.09.2021 12:33   -

У середу, 8 вересня, Білий дім призначив відповідального за політику США в Центральній та Східній Європі в Державному департаменті, – повідомляє Radio Free Europe.

За інформацією, цю посаду обійняла Робін Данніган у вівторок, 7 вересня.

Данніган, яка з 2014 по 2017 рік працювала заступником помічника секретаря з енергетичної дипломатії в Бюро енергетичних ресурсів Держдепартаменту, допомагатиме розробляти політику щодо України, Білорусі та Молдови, а також Польщі, Угорщини та Чехії.

Відомо також, що останні три роки вона працювала в посольстві США у Відні, спочатку на посаді заступника глави місії, а останнім часом – у якості повіреного в справах в Австрії.

Данніган була одним із перших критиків російських планів щодо будівництва газопроводу ПП-2.

Данніган виступала проти “Північного потоку-2”, нагадує Радіо Свобода.

“Треба запитати: Чому підтримувати Україну однією рукою і душити її іншою, – наводить видання слова Данніган на конференції в листопаді 2015 року. – “Північний потік-2″ ​загрожує не лише виживанню України та її ресурсам, але і становить ризик для диверсифікації енергоресурсів в Європі, особливо в південно-східній Європі”.

Минулого місяця Державний департамент призначив Амоса Хохстейна чільним радником з питань енергетичної безпеки, серед головних завдань якого названо протидію намаганням Росії використовувати енергію у якості “геополітичної зброї”.

Раніше повідомлялося про те, що Україна отримає від США бойові катери Island.