На Водохреще у Дніпрі облаштують 4 офіційні локації для купання

13.01.2022 17:09   -
Автор:

У Дніпрі на Водохреще облаштують 4 офіційні локації для занурювань, – про це розповіли під час пресконференції 13 січня представники департаменту парків та рекреації міста.

У встановлених місцях подбають про безпеку – від охорони громадського порядку до чищення водойм. До того ж містянам нагадали про правила та протипоказання для занурювань.

«Місця облаштують у парках Сагайдак та Придніпровський, Монастирському острові та на озері, що на Червоному Камені. Подбають про підходи до води, встановлять намети для обігріву й перевдягання, до того ж будуть місця з гарячими напоями (чаєм та кавою)», – розповів заступник директора КП «Дирекція територій та об’єктів рекреації» Дніпровської міської ради Дмитро Ріхтер.

Традиційно на локаціях чергуватимуть рятувальники.

«Ми радимо дніпрянам занурюватися тільки у дозволених місцях, де перевірене дно. Нагадую, що в ополонці перебувати можуть не більше ніж три людини, подбайте про зручне взуття, в жодному разі не заходьте до ополонки босоніж. Розігрійте перед купанням тіло, а у крижаній воді перебувайте до хвилини», – нагадала провідна інспекторка відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Дніпровського районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, капітан служби цивільного захисту Ольга Петренко.

Бажаючим скупатись узимку медики радять обов’язково проконсультуватися із сімейним лікарем, адже можуть бути протипоказання.

«За декілька днів підготувати організм до крижаного занурення неможливо. Для тих, хто має хронічні захворювання, купання в ополонці може бути небезпечним. А для підготовленої людини небезпеки для здоров’я не буде, проте одразу треба дотриматися правил: опісля перебувати в теплому місці, обтертися та випити гарячого чаю, категорично не рекомендуємо вживати алкоголь після занурення», – зауважила сімейна лікарка КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 6» Дніпровської міської ради Ірина Шведак.