Де у Дніпрі можна вакцинувати дітей проти COVID-19

13.01.2022 14:17   -
Автор:

В Україні діти від 12 років можуть щепитися проти COVID-19 вакциною «Pfizer». У Дніпрі це можна зробити у будь-якому з 12 пунктів вакцинації чи 34 пунктів щеплень. Відповідна вакцинація дітей проходить за згодою батьків та за наявності документа, що посвідчує особу дитини (паспорт, свідоцтво про народження), а також довідки щодо проходження повного курсу щеплень згідно з календарем.

За словами педіатрині Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 6 Олени Дьоміної, у центрі щодня дітям та підліткам роблять до 15 щеплень проти COVID-19.

«Охочих вакцинувати дітей дійсно достатньо багато. Перед щепленням діти разом з батьками заповнюють відповідний бланк-згоду. Далі розповідаємо про реакції, які можуть виникнути після проведення щеплення, – почервоніння у місці ін’єкції, припухлість, легкий біль, а також може підвищуватися температура, і пояснюємо, як на це реагувати. Загалом сам процес вакцинації дітей не відрізняється від дорослих: однакові дози й інтервали між щепленнями», – розповіла Олена Дьоміна.

Цього дня, 13 січня, щеплення проти COVID-19 отримав і сімнадцятирічний Станіслав Реул.

«Взагалі було неболяче, і достатньо швидка процедура. Прийшов разом з мамою, заповнили форму на згоду, і мені вкололи вакцину. Батьки теж вакциновані, а також мої знайомі. Вважаю, що це правильне рішення, щоб не наражати свій організм на небезпеку», – підкреслив юнак.

Водночас мама підлітка Юлія Міщенко додала, що вакцинація – це передусім здоров’я: «Ми як батьки повинні усіляко сприяти тому, щоб уберегти своїх дітей від різних хвороб, вірусів, пандемій, а вакцинація цьому якраз допомагає. Сама щепилася проти COVID-19 ще влітку. Так само і чоловік вакцинований. І от старший син теж отримав першу дозу. Також планую вакцинувати і молодшу тринадцятирічну доньку».

На сьогодні у Дніпрі проведено 904 тис. 173 щеплення проти COVID-19.