На весіллі від блискавки загинуло сімнадцятеро людей

05.08.2021 13:28   -

Щонайменше 17 членів весільної вечірки загинули в Бангладеш від удару блискавки, повідомили чиновники. Ще чотирнадцять людей, включаючи нареченого, були поранені. Нареченої не було з весіллям, – повідомляє CNN.

Вечірка висаджувалася з човна біля прибережного міста Шибхандж, прямуючи до будинку нареченої, коли їх спіймала гроза. Місцеві жителі розповіли, що на групу потрапило кілька блискавок.

Блискавка потрапила, коли човен досяг берега річки Падма в місті Шибгандж, коли гості пробиралися до будинку нареченої, повідомив представник поліції Фарід Хосейн. “Ми маємо інформацію про 17 людей, які померли, а ще кількох було госпіталізовано”, – сказав Хоссейн.

Люди збираються біля тіл жертв після того, як 4 серпня блискавка вбила більше десятка людей у ​​Шибганджі, Бангладеш.

Щороку сотні людей у ​​Південній Азії гинуть від блискавки.

У 2016 році Бангладеш оголосив удар блискавки стихійним лихом, коли лише в травні місяці загинуло понад 200 людей, у тому числі 82 людини за один день.

Експерти стверджують, що зростання кількості смертельних ударів блискавки пов’язане з вирубкою лісів, що призвело до зникнення багатьох високих дерев, які раніше притягували до себе удари блискавки, виступали у ролі громовідводів.

17 killed due to lightning strike on Padma river bank in Bangladesh - World  News

Карта