Борис Філатов обговорив із новопризначеною Генконсулкою Німеччини Танею Байєр подальші перспективи співпраці

05.08.2021 15:59   -

5 серпня міський голова Дніпра Борис Філатов провів зустріч з Генеральною консулкою Федеративної Республіки Німеччина Танею Байєр. Для новопризначеної дипломатки це – перша офіційна зустріч на посаді. Сфера її діяльності – п’ять східних областей України.

«Дякую за цей візит. Прекрасно, що нам вдалося провести особисту зустріч, тим паче, коли ви нещодавно обійняли цю посаду. Ми дуже добре спілкувалися з вашим попередником. Я також завжди є до вашого розпорядження», – сказав Борис Філатов. Він також запросив пані Байєр відвідати святкування Дня міста Дніпра у вересні. Нині присутність уже підтвердили близько двох десятків представників дипломатичної спільноти різних країн світу. Також сторони обговорили подальші перспективи співпраці. 

«Дякую, що так швидко погодилися на зустріч. Для мене це – перший офіційний візит, котрий я тут проводжу. І я дійсно рада, що ця перша зустріч проходить саме з вами», — зазначила Таня Байєр. 

Також цієї п’ятниці, 6 серпня, пані Байєр відвідає відкриття виставки «Злам на Сході. Життя змінюється», присвяченої 30-річному ювілею возз’єднання Німеччини. Її організовано на алеї скверу Героїв за сприяння Посольства Федеративної Республіки Німеччина і Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку з офісом у Дніпрі, а також Українським інститутом національної пам’яті та за підтримки мерії Дніпра.