На Тернопільщині судитимуть посадовців ДСНС за незаконні оборудки з держзакупівлями

11.06.2024 10:54   -

Прокуратура Тернопільської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох посадовців ДСНС, які підозрюються у незаконному заволодінні бюджетними коштами на суму понад мільйон гривень. Обвинувальний акт було складено стосовно начальника одного з підрозділів ГУ ДСНС України у Тернопільській області та його підлеглої – фахівчині з ресурсного забезпечення. Про це повідомляє 49000.

За даними слідства, наприкінці 2022 року підозрювані уклали з приватним підприємцем договір купівлі-продажу промислово-секційних воріт по завищеній вартості. Це було всупереч вимогам законодавства та без проведення відкритих торгів.

В результаті цих дій державному бюджету було завдано збитків на суму понад мільйон гривень.

Крім того, посадовець безпідставно підписав видаткову накладну про фіктивне отримання товару у грудні 2022 року, хоча насправді підприємець не виконав зобов’язання вчасно.

Як з’ясувалося, лише на початку 2023 року підприємець замовив ворота за кордоном за нижчою ціною, ніж була вказана у договорі.

Аби приховати реальну вартість замовлення, спільники внесли недостовірні відомості до офіційних документів. Вони навмисно не вказали марку та технічні характеристики воріт після публікації звіту про закупівлю.