На Січеславщині колишній військовий збирав секретні дані для російських спецслужб — СБУ

21.12.2021 17:56   -

На Дніпропетровщині викрили колишнього посадовця одного з підрозділів Повітряних Сил Збройних Сил України на прихованому збиранні секретних військових відомостей, – йдеться на сайті Служби безпеки України.

Повідомляється, що колишній військовослужбовець незаконно збирав дані щодо організації системи управління військами Протиповітряної оборони України. Зібрані матеріали він намагався передати представникам російських спецслужб. Для цього планував виїзд до Російської Федерації під виглядом відвідування родичів.

Під час обшуків вдома у чоловіка виявили флеш-носії з таємною військовою інформацією, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Інформацію щодо оперативно-слідчих дій відносно військовослужбовця підтвердила речниця Повітряного командування “Схід” Ірена Баранова.

“Молодший офіцер певний час до звільнення у лютому поточного року перебував під увагою представників військової контррозвідки через підозрілу поведінку. Спільно з командуванням з`єднання вжито заходів з недопущення витоку інформації з обмеженим доступом. Минулого тижня при проведенні обшуку в особи вилучили комп`ютерну техніку та матеріали”, – сказала речниця.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення колишньому військовому про підозру у вчиненні злочину та обрання судом міри запобіжного заходу.