“На Придніпровській ТЕС розлилась сірчана кислота”, – ДТЕК провела тренування

27.05.2021 12:25   -

Новина з таким лякаючим заголовком з’явилась на сторінці ДТЕК Придніпровська ТЕС учора, 26 травня. Втім, представники компанії заспокоїли – на підприємстві відбуваються тренувальні заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям.

Без паніки, це всього лише легенда тренування, яке провели енергетики, спільно з рятувальниками Державної службиУкраїни з питань надзвичайних ситуацій. Працівники хімічного відділення огородили піском місце умовного розливу та “загасили кислоту” вапном“, – відзначено в повідомленні.

За легендою тренувань, під час локалізації один з працівників відчув погіршення самопочуття і знепритомнів – його довелося “евакуювати”.

Такі тренування необхідні. Вони є корисними і для працівників ТЕС, і для рятувальників. Під час них відпрацьовують спільні дії з ліквідації нештатних ситуацій. Підвищується злагодженість, покращується знання станції нашими бійцями. ТЕС – доволі складний об’єкт для тих, хто не знає її достеменно. Тому чим більше будет подібних заходів, тим вище буде безпека“, – вважає начальник відділу цивільного захисту Дніпровського міського управління ГУ ДСНС України в області Ігор Миронюк.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб