Космічний інтернет стає все ближче до землян

27.05.2021 12:15   -

Компанія SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon-9 вивела на орбіту Землі чергову партію із 60 супутників глобального інтернет-покриття Starlink, – повідомляє space.com.

Супутники стартували з мису Канаверал у Флориді 26 травня. Для системи Starlink це була 28-а місія.

Приблизно через 10 хвилин після старту перший ступінь ракети повернувся на Землю, сівши на платформу корабля Just Read the Instructions в Атлантичному океані.

Загалом на орбіту вивели вже 1 737 супутників, включно з тестовими версіями.

Швидкі темпи SpaceX продовжуватимуться і в червні, оскільки у компанії попереду напружений місяць, включаючи наступну місію поповнення космічної станції, яка має відбутися 3 червня.

Зараз програма Starlink перебуває на стадії бета-тестування. Початок комерційної експлуатації очікується до кінця 2021 року. Попередні замовлення на обладнання вже залишили понад 500 тисяч людей.

10 лютого SpaceX почала приймати попередні замовлення на супутниковий інтернет Starlink у трьох країнах: Великій Британії, США та Канаді.

До цього стало відомо, що SpaceX отримає майже $900 мільйонів субсидій на розвиток Starlink. Субсидії підуть на забезпечення доступу до інтернету жителів 35 штатів.

Мегаконстеляція Starlink від SpaceX була створена з однією головною метою: забезпечити інтернет-покриття всьому світу. Компанія орієнтована на користувачів у віддалених або сільських районах, які в даний час практично не мають підключення до Інтернету, але користувачі по всьому світу зможуть підписатися на цю послугу, заявила компанія. 

У той же час SpaceX сподівається, що Starlink буде слугувати засобом для фінансування своїх глибоких космічних амбіцій, як і програма Starship . З цією метою інженери компанії сконструювали цей флот широкосмугових супутників із плоскими панелями для польоту над Землею, ослабляючи покриття Інтернету користувачам, які можуть отримати доступ до послуги через компактний користувальницький термінал.