На пост мера Дніпропетровська претендують 30 кандидатів

02.10.2015 11:19   -
Автор:

Обласна і міська виборча комісії завершили реєстрацію кандидатів на місцеві вибори
Про це Depo.Дніпро стало відомо на засіданнях виборчкомів 1 жовтня.
Зареєстровані кандидатами у мери основні лідери перегонів: Олександр Вілкул (Опоблок), Борис Філатов (Укроп), Загід Краснов (Громадська сила), Максим Курячий (БПП). Також самовисуванням пішли майданівці Віктор Романенко та Вадим Шебанов. Від партії “Наш край” зареєстрована чинна в.о. мера Галина Булавка.
З кандидатів у мери четверо – мешканці Києва і області (серед них і Галина Булавка), двоє – харків’яни. Решта – зареєстровані у Дніпропетровську і області.
Читайте також: Кто идет во власть по партийным спискам в Днепропетровске
Третина кандидатів вказали, що тимчасово не працюють. Серед них – звільнений з міськвиконкому Вадим Шебанов, голова ГО “Майдан-Січеслав” Віктор Романенко, а також лідер дніпропетровських проросійських мітингів Віктор Марченко. Нагадаємо, останній розповідав журналістам, що працює адвокатом, є підприємцем, та засвітився на дорогій іномарці.
За посаду міського голови боротимуться троє нардепів, двоє працівників міськвиконкому, а також четверо працівників підприємства ДП “Дніпрооптбакалія”.
Відмовили в реєстрації трьом кандидатам: Івану Ступаку (Соціалісти) та Анатолію Крупському (Відродження), а також чинній депутатці облради обраній від КПУ Катерині Відякіній. Останній відмовили, посилаючись на те, що вона подала з пакетом документів фотографії не того формату.
Участь у виборах депутатів обласної ради візьмуть 13 партій. Зокрема кандидати від партій “Відродження” та “Соціалісти”, представникам яких відмовили у реєстрації до міської ради.
До міської ради претендують потрапити представники 17 партій. Також відмовили у реєстрації кандидатам від “Демальянсу”, посилаючись на неправильно проведену оплату виборчої застави – не з рахунку партії, як вимагає закон, а через фізичну особу. Нагадаємо, з аналогічних підстав відмовили в реєстрації списку партії “Відродження”.
Крім того зареєстрували список кандидатів від партії “Республіканська платформа”, попри заперечення членів комісії, що приймали документи, не неповний пакет. Зокрема неповну інформацію у автобіографіях кандидатів та деклараціях про доходи. 12 членів комісії проголосували за те, щоби все-таки зареєструвати. Першим номером у списку йде Філатов Владислав Ігоревич.