Дніпропетровщина перевиконала бюджет на 26%, – губернатор

02.10.2015 12:30   -
Автор:

На сьогодні Дніпропетровщина заробила майже 8,8 млрд. грн. Це на 26% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Додаткові кошти направлені на соціально важливі сфери.
Про це повідомив очільник Дніпропетровщини Валентин Резніченко, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на ОДА.
Збільшити надходження вдалося за рахунок податку на доходи фізичних осіб та нових зборів, таких як податок на прибуток приватних підприємств, акциз. Їх передали місцевим бюджетам згідно з децентралізацією.
«Головне завдання влади – захист інтересів людей. Тому близько 50% коштів, які область заробила понадпланово спрямовуються на зарплатню бюджетникам та соціальні виплати. Інші 50% – на реалізацію соціально важливих проектів», – сказав Валентин Резніченко.
Читайте також: Борис Філатов хоче провести аудит бюджету Дніпропетровська
За 8 місяців цього року Дніпропетровщина витратила на зарплатню медикам, вчителям, соцпрацівникам та іншим бюджетникам на 15% більше – 5,3 млрд. грн., на соціальні виплати – майже 3 млрд. грн.
На харчування в дитсадках, школах, лікарнях тощо використали 300 мільйонів гривень. Це на 21% більше, ніж минулоріч.
На чверть збільшено витрати на медикаменти. І в першу чергу, це пов’язано з великою кількістю поранених, яких прийняла Дніпропетровщина. З початку АТО лікарні регіону допомогли майже 6,4 тисячі постраждалих, понад 300 з них отримують меддопомогу й до сьогодні.
В чотири рази збільшено фінансування дорожнього ремонту – до 400 млн. грн. Це найбільша сума за останні 10 років. Під особливим контролем й якість робіт. Робоча група з контролю якості проінспектувала всі райони та міста області. Недобросовісних підрядників з Солонянського та Петропавлівського районів змусили виконати ремонт повторно.
Читайте також: Годовой оборот «теневых» средств в Днепре превышает 1 млрд грн, – Максим Курячий
За планом, що затверджувався на початку року, бюджет області – 2015 складає трохи більше 9 млрд. грн. Він наповнюється за рахунок податків на доходи фізичних осіб, на прибуток приватних підприємств, акцизного збору, плати за надра та землю, єдиного податку. Вже сьогодні Дніпропетровщина заробила 8,8 млрд. грн. Очевидно, що до кінця року план буде значно перевищено.