На порталі «Дія.Бізнес» підприємці зможуть обрати фінансові програми

07.12.2021 17:03   -

Відсьогодні, 7 грудня, на порталі «Дія.Бізнес» запрацював новий розділ для підприємців, де можна обрати необхідну фінансову програму, прочитати детальні умови отримання коштів та звернутися безпосередньо до банківських та інших установ. Розділ отримав назву «Маркетплейс фінансових можливостей для бізнесу», – повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Загалом у новому розділі є інформація про понад 60 фінансових програм і можливостей для бізнесу, зокрема про кредитні програми, лізинг, альтернативне фінансування, державні програми підтримки, грантові програми тощо.

У Мінцифри обіцяють, що протягом грудня у розділі з’являться нові функції та фільтри — підприємці зможуть вибрати необхідну для фінансування суму, відсоткову ставку, тип фінансування тощо.

15 липня Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт про створення «Дія City»Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про податки в «Дія City». Резиденти «Дія City» матимуть пільговий режим оподаткування, який стимулюватиме розвиток IT-сфери. 11 серпня закон про «Дія City» підписав президент Володимир ЗеленськийЗеленський підписав закон про «Дія City».

Тепер Верховна Рада повинна ухвалити у другому читанні та в цілому податковий законопроєкт про «Дія Сity».

«Дія City» — це спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який дозволить створити в Україні найпотужніший IT-хаб у Центральній та Східній Європі. Українці та підприємці з усього світу матимуть можливість швидко реалізовувати найамбітніші інноваційні та бізнес-ідеї та ефективно їх впроваджувати.