На передовій бійцями «Правого сектору» опікуються капелани

11.02.2015 18:01   -
Автор:

У добровольчого українського корпусу Правий сектор з’явилась окрема капеланська служба, провідником якої став Дмитро Ярош. Товариство капеланів — багатоконфесійне. Тут є православні, католики та протестанти, загалом священики із 6 областей. Всі знаходять собі місце. Зазвичай на один батальйон є один капелан. Їм доводиться бувати на передовій, де міни, гаубиці, танки — разом із бійцями. За час збройного протистояння обійшлося без втрат та поранень серед священнослужителів, передає 9 канал.
«Коли наші капелани проходять на передовій, вони не обминають жодного батальйону, вони не обминають жодного загону. Ми являємося присутніми і в загонах збройних сил України і Нацгрвардії… Всюди, де є потреба, мимо котрих бійців ми проходимо і бачимо, що є потреба роботи капелана- виховника, священика — ми є там присутні», — розповідає отець Микола Мединський “Залізняк” — керівник капеланської служби ДУК “ПС”.
Читайте також: На Днепропетровщине верят в спасение социализма, КПУ готовится к местным выборам
«Зараз в Пісках під градами є священик, який несе найтяжчий тягар. Мені доводилось бути в Пісках, поблизу аеропорту Донецького. Завжди приємніше для будь-якого священослужителя, це тоді, коли боєць, який давно не сповідався,. прийшов і покаявся… Тоді, коли цієї неділі на службу прийшло не 20, як тиждень тому, а 35 побожних християн», — говорить отець Петро Буряк — капелан 5 окремого батальйону ДУК.