На Мануйлівському проспекті здійснюють ремонт колектору зливової каналізації, щоб вирішити проблему підтоплення

14.09.2021 16:34   -
Автор:

У Дніпрі, на просп. Мануйлівському, триває поточний ремонт колектору зливової каналізації. Там прокладають 345 метрів нового каналу, який вирішить проблему з підтопленнями частини проспекту.

«Усі мешканці Дніпра знають про проблеми водовідведення в Амур-Нижньодніпровському районі. Саме тут, на просп. Мануйлівському, були зливові колодязі, які нікуди не були підключені. Торік ми уклали тут близько 140 метрів зливового колектору. Цьогоріч додатково укладаємо 345 метрів, у планах на наступний рік – ще 500 метрів. Ми відмовилися від використання бетонних труб, замість них – поліпропіленові. Вони мають низку переваг, зокрема, у них не збирається мул», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. Роботи планують завершити за два тижні.

Нагадаємо, що 19 лютого 2020 року комунальне підприємство «Гідроспоруди» Дніпровської міської ради прийняло на баланс глибинні свердловини та поверхневі насосні станції в АНД районі. Таке рішення ухвалили депутати міськради під час чергової сесії 19 лютого. Раніше зазначені свердловини та станції перебували на балансі райкомунгоспу. Через брак коштів у райради це обладнання не використовувалося на повну потужність, що було однією з перешкод у боротьбі із підтопленнями у цьому районі Дніпра.