На Луганщині затримали колишнього бойовика, який хотів українську пенсію

25.01.2022 11:22   -

Служба безпеки України затримала на Луганщині колишнього бойовика, який втікав з ОРДЛО за українською пенсією.

Українські контррозвідники затримали у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР», який намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення пенсії, – повідомляє СБУ.

Згідно повідомлення, встановлено, що затриманий входив до складу угруповання, яке брало активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районах Луганська і траси Бахмутка.

За даними слідства, зловмисником є місцевий житель, який у травні 2015 року приєднався до лав проросійських бойовиків.

Там він займався обслуговуванням військової техніки та облаштуванням фортифікаційних споруд.

«Згодом зловмисник залишив угруповання через конфлікт з ватажками, які обклали «даниною» своїх підлеглих. Потім він переховувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини», – зазначили у Службі безпеки.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Окрім того, нині перевіряється інформація щодо причетності колишнього бойовика до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Заходи з викриття і затримання зловмисника проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області.

Нещодавно співробітники Служби безпеки України викрили агента російської військової розвідки, який спланував серію терактів в Одеській області. Зловмисника затримали «на гарячому», коли він вербував виконавця для майбутніх злочинів.

Агентом виявився іноземець, який періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Головним завданням зловмисника було розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області через проведення диверсій та терористичних актів.