Голова уряду запевнив, що у Дніпрі таки буде справжній аеропорт, а в Україні – виробництво літаків

27.05.2021 12:45   -

Сьогодні у Дніпрі проходить форум “UkraineInvest Talks Dnipro”, в якому, крім інших, беруть участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Прем’єр-міністр заявив, що планує відвідати реалізовані в області проєкти. За його словами, одним з найважливіших пріоритетів є зведення Дніпровського аеропорту.

Зі свого боку, Кирило Тимошенко зазначив, що роботи з будівництва злітно-посадкової смуги стартують уже протягом 2,5 місяців. Також цього року буде розпочато зведення з’їздів з Кайдацького мосту.

Прем’єр Шмигаль наголосив, що хоче розвивати авіаперевезення й закуповувати українські літаки. Наразі йдуть переговори з двома найбільшими авіаперевізниками.

Після виступу Денис Шмигаль та Кирило Тимошенко підійшли до преси й відповіли на низку запитань.

В Україні триває створення національного авіаперевізника для розвитку внутрішніх авіаперевезень прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на пресбрифінгу 27 травня під час робочої поїздки в Дніпропетровську область, – повідомляє урядова пресслужба.

За його словами, внутрішній авіаперевізник має закуповувати українські літаки, але ведуться перемовини й про придбання літаків міжнародних виробників. Зокрема, перемовини тривають з трьома найбільшими світовими компаніями.

«Розвиток української національної авіакомпанії має сприяти й розвитку авіабудівництва в Україні. Держава вперше за 30 років почала активно замовляти літаки в наших заводів. Зокрема, досягнуто домовленості та підписано контракти на постачання трьох літаків серії Ан для Збройних Сил, а також двох літаків Ан для Міністерства внутрішніх справ», — відзначив Денис Шмигаль.

Він також сказав, що створення власної національної авіакомпанії сприятиме виконанню двох завдань – розвитку авіабудування та здешевленню квитків на внутрішні рейси.

За словами Дениса Шмигаля, новий очільник Міністерства інфраструктури “отримав завдання прискорити процес перемовин та роботи для створення такого національного авіаперевізника”.