На Донбасі загинув український воїн

19.02.2022 09:41   -

На Донбасі загинув український військовослужбовець.

Про це повідомляє штаб Операції Обʼєднаних сил.

Повідомляється, що боєць загинув від осколкового поранення під час обстрілу з боку бойовиків. За даними джерел «Бабеля», військовослужбовець загинув біля селища Миронівський Бахмутського району Донецької області.

“Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав осколкове поранення несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого.”

Станом на 9:00 ранку 19 лютого бойовики 19 разів обстріляли позиції українських військових, 16 з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Крім того, українські військові зафіксували проліт ворожого безпілотника бойовиків, який перетинав лінію зіткнення.

У пресцентрі ООС підкреслили, що бойовики продовжують вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Так вони намагаються змусити українських військових відкривати вогонь у відповідь, щоб мати можливість звинуватити ЗСУ в обстрілах мирних мешканців.