На Донбасі загинув український військовий з Дніпра

05.07.2021 08:36   -

Пресслужба ООС повідомила, що 4 липня в результаті обстрілу російськими терористами загинув український військовослужбовець.

У напрямку ТАРАМЧУКА противник обстрілював українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення несумісні з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого“, – йдеться у повідомленні.

Прес-служба 93-ї бригади повідомила, що загиблий проходив службу в цій бригаді. Юрій Письменний, 1962 року народження, був мешканцем Дніпра. З самого початку війни пішов добровольцем у медичну службу.

Через обстріли російських окупаційних військ загинув начальник медичного пункту механізованого батальйону капітан Юрій Васильович Письменний. Він був відомий багатьом за позивним «Феофан». Це сталося серед біла дня. Окупанти відкрили вогонь, і уламки від ворожого снаряду поранили медика. Травми виявилися несумісні з життям. Ми висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, колегам і побратимам та розділяємо з ними біль від утрати Юрія“, – йдеться у повідомленні.

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та у приміщенні
Юрій Письменний у центрі

Крім того, один український військовий отримав осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги, воїна транспортували до лікувального закладу. Стан пораненого – задовільний.

Загалом, за минулу добу терористи 6 разів порушили режим припинення вогню. Окрім вже згаданих випадків, поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська двічі застосовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Біля Авдіївки ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту Мирне російські найманці обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Березового окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Станом на 7 годину ранку, 5 липня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

Біля АВДІЇВКИ російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з великокаліберних кулеметів. Поблизу ЗОЛОТОГО-4 ворог вів обстріл з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. А поблизу населеного пункту ПІСКИ противник обстрілював наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.Бойових втрат серед наших захисників немає“, – уточнює прес-служба.