На Донбасі втрати: в результаті обстрілу терористів загинув військовослужбовець

01.03.2021 08:23   -

Прес-служба ООС повідомляє, що в результаті збройної провокації російсько-терористичних війсь у зоні проведення ООС 28 лютого занинув український військовослужбовець. Трагічна подія сталася біля населеного пункту Пищевик, де терористи вели вогонь з різних видів озброєнь, зокрема – 120 мм мінометів.

… неподалік населеного пункту ПИЩЕВИК російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок обстрілів противника загинув один український воїн. Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині загиблого воїна“, – сказано в повідомленні.

Загалом, минулою доби терористи 7 разів порушили встановлені домовленості з припинення вогню. Обстріли були здійснені різними озброєннями в ряді населених пунктів на Донбасі.

В районі населених пунктів ШИРОКИНЕ та ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування, який вчасно було подавлено засобами РЕБ. Також, поблизу ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКА окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичних станкових гранатометів“, – повідомляють у прес-службі ООС.

Уже за час поточної доби, 1 березня, окупанти здійснили обстріл українських позицій з гранатометів різних систем біля Павлополя.

У прес-службі зазначають, що метою ворожих провокацій є ескалація бойових дій, адже терористи провокують відповідь вогнем з боку українських військових і навіть деякі свої обстріли пояснюють тим, що наші підрозділи першими відкривали вогонь.