На Донбасі український військовий із боєм затримав ворожого диверсанта

25.02.2021 09:11   -

Прес-служба ООС повідомляє, що 24 лютого один із українських військовослужбовців, перебуваючи на спостережному посту в зоні проведення ООС, зміг затримати ворожого диверсанта, що намагався проникнути на позиції українських військових. Під час затримання наш вояк отримав легкі поранення холодною зброєю.

Неподалік населеного пункту ЧЕРМАЛИК український воїн, який ніс чергування на спостережному посту, затримав військовослужбовця окупаційних військ Російської Федерації, який намагався проникнути на українські позиції. В ході затримання противник наніс нашому воїну легке поранення холодною зброєю. У відповідь солдат застосував штатну зброю та затримав окупанта“, – сказано в повідомленні.

Оперативне командування “Схід” Збройних Сил України повідомило, що солдата Германа Г. за особисту мужність і професіоналізм буде представлено до державної нагороди.

Командування оперативного командування «Схід» та окремої механізованої бригади висловлює глибоку вдячність батькам захисника України за виховання сміливого чоловіка та справжнього воїна, який сьогодні на передових позиціях у районі проведення операції Об’єднаних сил знешкодив і затримав представника російсько-окупаційних військ. – Ворог намагався проникнути на спостережний пост, але тепер буде відповідати за злочини перед Україною та її народом“, – йдеться у повідомленні ОК “Схід”.

May be an image of одна або кілька осіб та просто неба

Слід також зазначити, що минулої доби один український військовослужбовець отримав поранення в результаті обстрілу терористів – воїн отримав кульове поранення і був доставлений до шпиталю.

Загалом, 24 лютого бойовики вчинили 6 провокацій, порушивши режим припинення вогню.

Так, зі стрілецької зброї противник вів вогонь неподалік населених пунктів ПІВДЕННЕ і ТАЛАКІВКА… В передмісті АВДІЇВКИ та неподалік ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поблизу МАР’ЇНКИ здійснили неприцільні постріли з автоматичних станкових гранатометів“, – уточнює прес-служба ООС.