На Донбасі терористи знову використали міномети. Один український військовий поранений

13.01.2021 10:09   -

За повідомленням прес-служби штабу ООС, 12 січня російсько-терористичні війська на Донбасі здійснили 11 провокацій, порушивши режим припинення вогню. Бойовики використовували як стрілецьку зброю так і міномети калібру 82 мм.

З мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї збройні формування Російської Федерації вели вогонь у бік українських позицій неподалік Пісків та Водяного, що біля Донецька. Поблизу Пісків противник також відкривав вогонь і з гранатометів різних систем. У передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, поблизу Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів, а неподалік Верхньоторецька – з великокаліберних кулеметів. Поруч із населеним пунктом Водяне, що на Приазов’ї, та Павлополя противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Водяного – і з автоматичних станкових гранатометів“, – сказано в повідомленні.

Неподалік населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів і стрілецької зброї. В результаті збройної провокації терористів один український військовослужбовець отримав осколкове поранення – його доправили до медичного закладу. Стан пораненого – задовільний.

На провокації бойовиків українські підрозділи відповідали адекватним вогнем. Про всі випадки порушення домовленостей було повідомлено представникам ОБСЄ.

Від початку поточної доби, 13 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.