На Донбасі терористи здійснили обстріл українських позицій із міномета

19.01.2021 09:39   -

За повідомленням прес-служби штабу ООС, за минулу добу, 18 січня, російсько-терористичні війська на Донбасі здійснили 1 збройну провокацію – для обстрілу бойовики використали заборонені домовленостями міномети калібру 82 мм.

“… неподалік населеного пункту Богданівка, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь з міномету 82-го калібру.Про факт порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ“, – сказано в повідомленні.

Обстріл не призвів до поранень та бойових втрат серед українських військовослужбовців.

Від початку поточної доби, 19 січня, вздовж всієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

На переговорах в рамках Тристоронньої контактної групи українській стороні вдалося домовитися про відновлення газопостачання до нп Мар’янка. Окрім того, українська делегація наполягала на таких наступних кроках із врегулювання ситуації на Донбасі:

  • недопущення порушень режиму припинення вогню, які приводять до загибелі та поранення українських військовослужбовців, зокрема, 11.01.21 р.
  • сприяння проведенню інфрастуктурних та ремонтних робіт на лінії розмежування.

Основні зусилля Української делегації спрямовані на збереження сталого режиму припинення вогню, і створення умов для подальшого переходу до наступних заходів, домовлених під час Паризьського саміту: розведення сил та засобів, розмінування ділянок місцевості, тощо“, – сказано в заяві ТКГ.