На Донбасі терористи відкривали вогонь зі 120 мм та 82 мм мінометів. Один український військовий поранений

28.02.2021 08:23   -

За минулу добу, 27 лютого, російсько-терористичні війська на Донбасі 9 разів порушили домовленості із припинення вогню, використовуючи при цьому заборонені Мінськими угодами види озброєнь.

В результаті обстрілів контрольованої українськими військами території протипіхотними мінами ПОМ-2, в районі населеного пункту Луганське один український військовий отримав осколкові поранення через підрив на такій міні. Воїну надали медичну допомогу і відправили до шпиталю.

На цьому ж напрямку терористи здійснили обстріл українських позицій з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Бойовики використовували міномети й на інших напрямках, як і гранатомети, стрілецьку та снайперську зброю.

Неподалік МИРОНІВСЬКОГО окупанти вели вогонь з 82 мм мінометів, а поблизу ПІВДЕННОГО – ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля ШИРОКИНОГО російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичного станкового та станкового протитанкового гранатометів, а поруч ПИЩЕВИКА – з ручного протитанкового гранатомета. В передмісті МАР’ЇНКИ українськими воїнами було зафіксовано кілька пострілів снайпера. Вогнева активність ворога спостерігалася і неподалік населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ та ВОДЯНЕ. Тут збройні формування Російської Федерації здійснили прицільні постріли в бік українських позицій зі стрілецької зброї“, – зазначено в повідомленні прес-служби.

Спотерігачі також виявили інші грубі порушення встановлених домовленостей з боку російських найманців – перешкоджання роботі спостерігачів ОБСЄ та розташування бронетехніки й артилерії в зоні, що має бути вільна від важких озброєнь.

“… на полігоні поблизу населеного пункту Тернове, патруль OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe зафіксував 22 танки різних модифікацій, що суперечить забороні розміщення ОВТ за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. А також, в тому ж районі, були розміщені 6 самохідних гаубиць «Гвоздика» та 6 протитанкових гармат «Рапіра» з порушенням ліній відведення“, – повідомляють в Штабі ООС.