На Донбасі обстрілів менше, втім сьогодні у Львові прощатимуться із загиблим воїном

19.11.2020 08:45   -

На Донбасі відносно тихо – за минулу добу командування ООС зафіксувало всього один випадок порушення режиму тиші.

Упродовж минулої доби, 18 листопада, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців. В районі населеного пункту Мар’їнка ворог застосував стрілецьку зброю. Постріли не становили загрози життю та здоров’ю українських захисників, тому вогонь у відповідь вони не відкривали“, – звітував Штаб ООС.

Але, попри “мирні” звіти, українські військові продовжують гинути на Донбасі.

Сьогодні, 19 листопада у Львові має відбутися поховання молодого воїна з 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Івана Горошко, що загинув під час несення служби в зоні проведення ООС 16 листопада. Про смерть хлопця повідомила прес-служба бригади у Фейсбук, повідомивши лише те, що хлопець загинув під час охорони базового табору бригади – інших деталей трагедії не повідомляли. Хлопця чекала вдома вагітна дружина.

Із сумом повідомляємо, що 16 листопада 2020 року в районі проведення операції Об’єднаних сил під час несення служби по охороні базового табору загинув військовослужбовець 80 окремої десантно-штурмової бригади солдат Горошко Іван Сергійович. Уродженець Кіровоградської області, 1999 року народження. Обставини загибелі з’ясовуються (ведеться слідство). У військовослужбоця залишилась дружина, з якою вони чекали на дитину. Командування та особовий склад 80 окремої десантно-штурмової бригади висловлює щирі співчуття рідним та близьким захисника України“, – йшлося в повідомленні.

Прощання з Іваном розпочнеться 19 листопада о 12.00 год у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Героя поховають на Личаківському кладовищі, повідомила Львівська міська рада.

Нагадаємо, що це вже друга смерть військового з 80-ї бригади – вранці 7 листопада в зоні ООС загинув військовослужбовець Олег Свинарик.

Варто відзначити, що Командування ООС знову не коментувало загибель Івана, як і загибель Олега Свинарика – якщо загинув не у бою на лінії фронту, то не треба повідомляти? – так вважають, напевно, в Штабі ООС, хоча обидва хлопці виконували завдання в зоні проведення ООС.