На Донбасі несподівана тиша. Чи буде буря?

05.12.2021 09:34   -

Минулої доби, 4 грудня на Донбасі не було зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню з боку проросійських терористів. Навіть станом на 7 годину ранку 5 грудня ситуація не змінилась. Про це повідомила прес-служба ООС.

Із чим пов’язане припинення вогневої активності терористів – можна лише здогадуватись.

Тимчасове припинення активної діяльності проти українських військ може бути пов’язане із перегрупуванням військ бойовиків і підготовкою до нових форм ескалації бойових дій. Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 81 одиницю військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей. В зоні дій так званого 2 армійського корпусу ЗФ РФ, в районі Мирне поза межами визначених місць зберігання виявлено: танки невизначеного типу – 15 одиниць; артилерія невизначеного типу –28 одиниць; ББМ – 37 одиниць. В зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ з порушенням ліній відведення, поблизу населеного пункту Набережне було виявлено 82 мм міномет 2Б14 «Поднос»“, – йдеться у звіті української сторони.

Нагадаємо, що західні військові аналітики, відомі ЗМІ та українська розвідка попередили про ймовірне вторгнення російських військ в Україну на початку 2022 року. Розвідка США виявила, що Кремль планує наступ на кілька фронтів вже на початку наступного року із залученням до 175 000 військовослужбовців, що підтверджено офіційними особами США та документами розвідки, отриманими The Washington Post. А німецьке видання Bild навіть оприлюднило карту можливого вторгнення Росії до України.