На Донбасі через обстріл терористами поранено українськго військового

18.04.2021 09:19   -

Прес-служба ООС повідомляє про те, що в результаті обстрілу з боку російських найманців 17 квітня на Донбасі було поранено українського військового – він отримав осколкові поранення середнього ступеню тяжкості.

Загалом, за минулу добу терористи 17 разів вчинили провокації проти українських військ. Для обстрілів бойовики використовували протитанкові гармати, міномети, кулемети, гранатомети

Зокрема, неподалік селища НОВОМИХАЙЛІВКА противник відкривав вогонь у бік позицій наших захисників із протитанкової гармати МТ-12. Біля населених пунктів МАЙОРСЬК, НОВГОРОДСЬКЕ, ЗАЙЦЕВЕ, ПІВДЕННЕ, ШУМИ та ЛУГАНСЬКЕ ворог здійснив обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У передмісті населених пунктів ПІСКИ, ШИРОКИНЕ, АВДІЇВКА та ВОДЯНЕ, що на Донеччині, ворог вів обстріли з підствольних, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї“, – уточнюється в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 18 квітня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Авдіївки російські окупанти відкривали вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про бойові втрати не повідомляється.