На Донбасі 12 обстрілів за добу. Один український військовий поранений

21.07.2021 09:20   -

За минулу добу, 20 липня, російсько-терористичні війська не припиняли обстрілів українських позицій. В результаті одного з обстрілів було поранено українського військовослужбовця.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовий отримав вогнепальне поранення. Після надання першої медичної допомоги воїна транспортували до лікувального закладу. Стан пораненого – задовільний“, – сказано в повідомленні прес-служби ООС.

Загалом, за минулу добу було зафіксовано 14 порушень домовленостей про припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків. Для обстрілів терористи використовували, окрім іншого, заборонені угодами міномети калібру 120 мм.

У районі ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру. Неподалік МАР’ЇНКИ російські окупанти обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Біля АВДІЇВКИ збройні формування Російської Федерації 4 рази вели вогонь з мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї. Поблизу населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ ворог двічі вів вогонь з мінометів 120-го калібру. В напрямку СТАРОГНАТІВКИ окупанти обстрілювали українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів. Біля ГРАНІТНОГО противник застосовував озброєння БМП-1. У районі селища ПІСКИ російські окупанти здійснювали обстріл з автоматичних станкових і підствольних гранатометів. Неподалік ПРИЧЕПИЛІВКИ збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі станкових протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї. На межі Донецької та Луганської областей був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування. Крім того, біля населеного пункту ПІСКИ противник використовував безпілотний літальний апарат типу квадрокоптер“, – уточнюється в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 21 липня, зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню, – у напрямку Авдіївки ворог вів вогонь з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Бойових втрат в українських підрозділах за минулу добу не було.